Jak o sebe pečovat v zimě

přechody ecomail_2

Zima přináší nejen radost ze sněhových radovánek, ale také výzvy pro naši pleť a vlasy. Chladné teploty, nízká vlhkost vzduchu a větší expozice větru mohou způsobit dehydrataci a podráždění pleti. Abychom si uchovali zdravý a krásný vzhled pleti i v zimních měsících. Zde najdete několik užitečných tipů a triků, jak si udržet pokožku a vlasy v optimálním stavu během zimy.

Bannery WEB DEVINI (23)

Dostatečná Hydratace

Zima může způsobit dehydrataci pleti, proto je klíčové udržovat dostatečnou hladinu hydratace. Používejte kvalitní hydratační kosmetické produkty s obsahem hydratačních složek, jako je kyselina hyaluronová. Skvělým fíglem pro hydrataci a rozzáření pleti jsou naše masky na pleť. Na výběr máte ze dvou Prep to Party nebo Dreamy Skin Vibes.

Obě hydrogelové masky obsahují kyselinu hyaluronovou, prášek z krystalů a niacinamidu, který proniká hluboko do kůže a podporuje její ochrannou funkci, hydratuje ji a viditelně zmenšuje rozšířené póry. Mimo to má niacinamid prokazatelně regenerační, zklidňující a regulující účinky. Kyselina hyaluronová je jedničkou v hydrataci pleti a udržuje ji krásně vyživenou. Dokáže na sebe vázat velké množství vody a snadno tak v pleti udržuje vlhkost, která je velmi důležitá pro hloubkovou hydrataci. Také nezapomínejte pít i v zimě dostatek vody, nejlépe 2l denně.

Bannery WEB (2)_2

Ochrana Před Sluncem

Sluneční paprsky mohou i v zimě poškodit pleť. Aplikujte pleťový krém s UV ochranou, zejména pokud strávíte delší dobu venku. Doporučujeme tedy i v zimě aplikovat na pleť SPF krém We Are Feel Good Inc. Pokud je zrovna sluníčko schované, doporučujeme SPF aplikovat z důvodu ochrany pokožky před vnějšími vlivy jako je prach, smog, extrémní teploty a další. Všechny tyto vnější negativní faktory pak oslabují kožní bariéru, způsobují dehydrataci pokožky a vedou k předčasné tvorbě vrásek.

Bannery WEB DEVINI (1)_1

Ochrana rukou a péče o nohy

Tyto oblasti jsou obzvláště náchylné k vysušení v zimním období. Doporučujeme v zimních dnech nosit rukavice, které ruce chrání před mrazem. Pokud vás trápí suché a popraskané ruce, vyzkoušejte intenzivní hydratační masku Thirsty Hands. Díky obsahu rostlinných výtažků, bambuckého másla a vitamínu E okamžitě dodá vaší pokožce hydrataci, regeneraci a péči. Obsažené bambucké máslo pomáhá udržovat vaši pleť hydratovanou, pružnou, jemnou. Výtažek z růže má silné regenerační účinky. Je vhodný pro citlivou a alergickou pokožku, posiluje a zmírňuje její podráždění. Výtažky z růží pokožku zvláčňují, hydratují, pomáhají k rychlejší regeneraci, tonizují a vyživují. Vitamin E díky svým antioxidačním účinkům zjemňuje drsnou pleť, zmenšuje vrásky a kožní rýhy. Navíc dokáže zesvětlit pigmentové skvrny.

Nezapomínejte v zimě i na nohy! Hydratační maska na nohy Thirsty Feet okamžitě hydratuje suchou a popraskanou pokožku. Směs zeleného čaje, výtažku z Ginkgo Biloba, extraktu ze sladkých mandlí a máty peprné okamžitě zregeneruje vaši pokožku.

Bannery WEB DEVINI (4)

Péče o vlasy

Chladné teploty mohou způsobit, že vlasy ztratí svou přirozenou vlhkost. Pokud nosíte čepici, vyberte si tu správnou z měkkého materiálu, abyste zabránili tření a poškození vlasů. Horká voda může vysušit vlasovou pokožku a způsobit lámavost vlasů. Při mytí vlasů v zimě volte spíše teplou vodu než horkou. Ideální teplota by měla být příjemná, aby se minimalizovalo možné poškození. V zimních dnech zvolte šampon a kondicionér, které jsou navrženy pro suché a poškozené vlasy. Obsahující hydratační složky, jako je například arganový olej nebo aloe vera, mohou efektivně zvlhčit vlasy a chránit je před zimou. 

Skvělým pomocníkem je šampon a kondicionér od značky RevitaLash Cosmetics. Kondicionér Thickening Conditioner vlasy hydratuje a vyživuje a zároveň je chrání před nepříznivými vlivy prostředí. Jedinečné složení podporuje optimální zdraví vlasové pokožky. Speciální složení šamponu Thickening Shampoo jemně odstraňuje z vlasů a pokožky veškeré nečistoty, posiluje je a chrání proti poškození.

Nezapomeňte na používání hydratačních masek a olejů jednou až dvakrát týdně může poskytnout vašim vlasům potřebnou výživu. Arganový olej či kokosový olej jsou skvělými možnostmi pro hloubkovou hydrataci. V zimním období není nezbytně nutné mýt vlasy každý den. Časté mytí může odstranit přirozené oleje z vlasů, což může vést k jejich vysušení. Pokud to jde, zkuste prodloužit intervaly mezi jednotlivými mytími.

A jak o sebe pečujete v zimě vy? Dejte nám vědět!

 

přechody ecomail (1)_2