DOPORUČUJEME: Tipy na léto

Jak na péči o pokožku a vlasy v létě? Máme pro vás několik důležitých bodů, na které bychom neměli zapomínat.

 

HYDRATACE


To, jak moc je důležitý pravidelný pitný režim, jistě nemusíme připomínat. Sklenku vody ocení nejen vaše tělo, ale uděláte radost také svojí pleti. Pravidelným a dostatečným pitím vody se pleť hydratuje dokonce ještě lépe, než při používání speciálních krémů. Abychom to pochopili správně, pokud používáte několik hydratačních krémů, ale zapomínáte k tomu dostatečně pít, jsou všechny krémy téměř zbytečné. Odborníci opakují stále dokola, že voda a vyvážená strava má největší vliv nejen na naše zdraví, ale také na náš vzhled. Kvalitními hydratačními produkty si však samozřejmě můžeme také hodně pomoci. Sluníčko, slaná voda nebo chlor v bazénu, to vše pokožku vysušuje. Každý den bychom měli pleť natírat hydratačním krémem a jednou za čas si dopřát hydratační masku. Hydratační krém aplikujte i na noc, kdy se pleť nejvíce regeneruje.

Doporučujeme:

 

3 in 1 Eye Treatment_zk s492857107335331105_p101_i7_w2000 INC.redible_Salve The Day_Packshot
Oční krém proti stárnutí Marulový olej Hydratační balzám na pleť

 

 

NEZAPOMEŇTE NA VLASY


Vysoké teploty a sluníčko namáhají také naše vlasy. Nedostatečná péče o vlasy během léta se může pořádně vymstít. Vlasy sice vodu obsahují, působením slunečních paprsků se však voda odpařuje a vlasy se vysušují, ty jsou pak náchylnější k lámání a poškození. Nejjednodušším způsobem, jak vlasy chránit před sluníčkem, je pokrývka hlavy. Nezbytné pro zdravé vlasy je správný výběr produktů, které jsou přizpůsobené vašemu typu vlasů. Nevíte, jaký typ vlasů máte? Poraďte se v profesionálním kadeřnickém salonu. K běžné vlasové péči bychom v létě měli přidat i hydratační bezoplachový balzám ve spreji, který si můžete nanášet do vlasů kdykoliv během dne. Zabráníte tak vysušení vlasů ze sluníčka nebo slané vody. Vlasům můžeme jednou za čas dopřát také hydratační zábal.

Doporučujeme:

Deep Moisture Hair Mask Daily-Moisture-Mist shampoo2
Hydratační kúra na vlasy Bezoplachový balzám Regenerační šampon

 

KAM SLUNÍČKO NEMŮŽE, SAMOOPALOVÁK POMŮŽE


Pokud máte alergii na slunce nebo chcete pobyt na sluníčku omezit, existuje jednoduchá alternativa – samoopalování. Kvalitní samoopalovací přípravky dodají pokožce nejen zdravý vzhled, ale zároveň zabraňují jejímu předčasnému stárnutí. Jejich další výhodou je, že si můžete dopřát opálení přesně podle svého přání již během pár minut. Samoopalovací produkty mohou používat dokonce i ti, co na sluníčko ze zdravotních důvodů nemohou nebo mají extrémně světlou pleť. Více o samoopalování se dozvíte v našem článku „KRÁSNÉ OPÁLENÍ I BEZ SLUNÍČKA? ANO, JDE TO!“

Doporučujeme:

 

Flawless Darker flawless mitt-rukavice
Samoopalovací sprej Samoopalovací sprej Aplikační rukavice

NEPODCEŇUJTE SPF


Více než 70% stárnutí pokožky je způsobeno vnějšími vlivy, zejména pak slunečním zářením. Pokožka vám nedostatečnou ochranu někdy dá znát hned, například začervenáním kůže, když se spálíte. Někdy vám to však spočítá až po pár letech, a to i s úroky. Nepodceňujte důležitost ochrany pokožky, UV záření na nás působí celoročně, urychluje stárnutí pleti, může způsobit pigmentové skvrny, poškození kůže a v nejhorším případě rakovinu.

SPF pink